header
Wallisgids.nl

Bettmeralp

Bettmeralp bereikt men per kabelbaan vanuit Betten in het Rhônedal of te voet in een klein uur vanuit Riederalp. Vanuit beide plaatsen zijn bij mooi helder weer de Walliser Alpen in volle glorie te zien, want de vierduizenders Matterhorn, Weisshorn en Mischabel-groep bepalen dominant het uitzicht. Ook hier begon het toerisme al in de vorige eeuw, en ook hier waren het met name de Engelsen die dit mooie stukje Wallis het eerst hadden ontdekt. Vrijwel alle Stadels, de vroegere boerenschuren voor het zomerse verblijf van de koeien op de alp, zijn nu omgebouwd tot vakantiewoning.

fotoBettmeralp orgainseert in de zomermaanden veel activiteiten voor kinderen (tot zo'n 15 jaar). Zo is er iedere woensdag een beginnerscursus Kinderklettern onder leiding van een ervaren berggids. Het toeristenbureau organiseert verder activiteiten zoals een familiemiddag bij de Bettmersee met spelletjes en de verkiezing van de Roeiboot-kampioen. Er zijn huttentochten voor kinderen, en in de oude bakkerij van Betten-Dorf kan geregeld zelf traditioneel Walliserbrood worden gebakken.

Samen met Riederalp is het gehele gebied autovrij, maar voor de vuilnisauto wordt een uitzondering gemaakt. De auto is zo geconstrueerd dat hij onder de kabine van de kabelbaan Betten-Bettmeralp naar het dal en weer terug kan worden vervoerd. Vanuit Bettmeralp gaat een kabelbaan naar de Bettmerhorn (2867 m). In de zomer is het wandelen de belangrijkste sportieve bezigheid, en wie een keuze moet maken uit de vele bestemmingen moet zeker kiezen voor een tocht door het Aletschwald.

Wandeltips

Murmeltierpfad

(Vanuit Bettmeralp)

Het begintpunt van het Murmeltierpfad ligt bij het bergstation van de stoeltjeslift Bettmeralp - Schönbiel. Al vanuit het stoeltje kun je de diertjes horen en soms ook zien. Onderweg langs het gemarkeerde pad (duur circa een uur) zijn er vier plaatsen met uitleg over murmeltieren. De wandeling eindigt bij de Bettmersee, een heerlijke plek om te picknicken.
Voor meer informatie over wandelen in en rond Bettmeralp: kijk hier.

Vijfdaagse wandelvakantie

(Vanuit Bettmeralp)

Vijfdaagse wandelvakantie Aletsch

De Aletschgletsjer is zonder twijfel de indrukwekkendste gletsjer van Europa, en ook de langste. Vanuit het hooggelegen en autovrije dorpje Bettmeralp verkent u, met behulp van enkele liften en bergbanen, op relatief eenvoudige wijze dit overweldigende gebied. Uw onderkomen is het comfortabele Hotel Bettmerhof. De gastvrije familie Eyholzer doet haar uiterste best het u zo goed mogelijk naar de zin te maken. Kijk hier voor het volledige programma.

Gletscherweg

(Vanuit Bettmeralp)

Deze wandeling van zo'n 4 à 5 uur begint bij het bergstation van gondelbaan Bettmeralp-Bettmerhorn. De wandeling voert grotendeels door ruig landschap, hoog boven de Aletschgletscher. Het eerste deel van de tocht gaat licht dalend, dan gaat het over stenen traptredes naar de Rote Chumma. Vanaf daar is er een in de rotsen uitgehouwen pad richting Märjelensee. Vanaf de Märjelensee kan de wandeling worden voortgezet door de (verlichte) Tälligrattunnel of over de Tälligrat (langer maar mooier) naar Fiescheralp en Bettmeralp.

8 dagen vanuit hotel, inclusief Aletschgletsjer

(Vanuit Bettmeralp)

foto Verken de imponerende bergwereld rondom onze langste gletsjer van de Alpen, een Unesco werelderfgoed! . Uw verblijf tijdens deze wandelvakantie ligt op de autovrije Betmeralp (2000m). Mooie, rustige wandelingen. Ook met lokale gids de gletsjer op. Ga hier naar het hele programma van deze groepsreis.

Hoogte1957 m
Postcode3992
website VVV  

Wintersport in Bettmeralp (gegevens kunnen afwijken)
Pistes 104 km, 35 liften
Slee-afdaling ja
Skischool CHF 200 (5 dagen kind)
Liften (CHF)
  1 dag 6 dagen
V 55 280
K 28 140
Het prachtig gelegen dorp is autovrij (parkeren in het dal bij Betten). Skipas geldig voor het hele Aletschgebied. Ouders die beiden een liftpas kopen krijgen een pas voor een kind er gratis bij. Voor jongeren van 17-20 jaar geldt een korting van 15%. De liftprijs is exclusief de kabelbaan Betten (dal) - Bettmeralp.

Vakantiefoto's

Zicht op Bettmeralp
G. Hovestad, Elst


G. Hovestad, Elst (U

Meer vakantiefoto's uit Bettmeralp? Als u hier geweest bent, kunt u zelf foto's opsturen.