header
Wallisgids.nl

Visperterminen

11 km van Visp ligt het dorpje Visperterminen, dat bekendheid geniet omdat hier de hoogst gelegen druiven van Europa worden verbouwd. Het dorp is per auto en per bus te bereiken. Wie een bezoek aan het dorpje brengt, moet zeker een glas Heidawijn proberen, eventueel vergezeld van een portie Hobelkäse. De gemeenteraad kent een oude traditie: eenmaal per jaar trekt men zich gedurende vier dagen terug om te beraadslagen; rijkelijk vloeit dan de Heidawein en de zelfgestookte Marc (Jänno). Het dorp heeft veel oude huizen, te midden waarvan de moderne kerk uit 1961 contrasteert.

 

Wandeltip

Gebidum

(Vanuit Visperterminen)
foto Vanaf Giw 1962 m (boven Visperterminen) loopt een schitterend wandelpad naar Gebidum 2317 m. De speciale wegwijzers geven de rondwandeling aan, die naar keuze linksom of rechtsom gemaakt kan worden. Linksom is eerst via Gebidum, rechtsom eerst via de Gebidumsee en de Gebidumpass. Giw is met de auto te bereiken vanuit Visperterminen, maar we raden aan de ‘wildromantische stoeltjeslift’ te nemen (zo noemt het VVV van Visperterminen deze lift). Let op: de stoeltjeslift is niet de hele dag in bedrijf, raadpleeg daarom vooraf de dienstregeling.

fotoIn circa anderhalf uur wandel je via de Panoramaweg naar Gebidum. Het uitzicht is zo geweldig dat je echt af en toe stil moet staan om het op je in te laten werken. De Walliser Alpen, en ook de Berner Alpen, laten zich prachtig zien. En het leuke (zoals bij veel bergwandelingen): je bouwt steeds je panorama op. Let bijvoorbeeld op de Matterhorn – steeds is de berg anders te zien, of soms ook weer even niet.

Op Gebidum staan diverse zenders voor radio en TV. Ook het leger maakt gebruik van deze lokatie; er is zelfs een leger-kabelbaan vanuit Eyholz in het Rhônedal (niet voor het publiek toegankelijk).

U loopt onderweg kans verrast te worden door zoevende modelvliegtuigjes, want de Gebidempas is populair bij de beoefenaren van deze hobby. Zie http://www.gebidempass.ch/.

Kijk hier voor een overzicht van nog meer wandelingen vanuit Visperterminen.

Hoogte1370 m
Inwoners1430
Postcode3932
website VVV  

Wintersport in Visperterminen (gegevens kunnen afwijken)
Pistes 20 km, 5 liften
Slee-afdaling ja
Skischool CHF 155 (5 dagen kind)
Liften (CHF)
  1 dag 6 dagen
V 43 226
K 29 152
De skischool geeft een 4-daagse groepscursus (ma/di/do/vr). Kinderen tot 9 jaar gratis met de liften.

Vakantiefoto's

Onze tweede dochter: zij imiteert alpenhoorn-blazen (foto genomen bij Visperterminen)
Familie Woortman

Meer vakantiefoto's uit Visperterminen? Als u hier geweest bent, kunt u zelf foto's opsturen.