header
Wallisgids.nl

Riederalp

Vanuit Mörel gaan kabelbanen naar Riederalp. Bij mooi helder weer zijn de Walliser Alpen in volle glorie te zien, want de vierduizenders Matterhorn, Weisshorn en Mischabel-groep bepalen dominant het uitzicht.

Het toerisme begon hier al in de vorige eeuw, en ook hier waren het met name de Engelsen die dit mooie stukje Wallis het eerst hadden ontdekt. Vrijwel alle Stadels, de vroegere boerenschuren voor het zomerse verblijf van de koeien op de alp, zijn nu omgebouwd tot vakantiewoning. In Riederalp is er in een stadel een alpine-museum ingericht, waarin op elke woensdagochtend een demonstratie kaasmaken gegeven wordt, kijk hier voor meer informatie.Ooit logeerde Churchill in de Villa Cassel op de Riederfurka (zie wandeltip), die er naar zijn eigen sliep als een murmeltier (marmot).

Samen met de Bettmeralp is het gehele gebied autovrij. Bettmeralp bereikt u te voet in een klein uur, maar er rijdt ook een busje tussen beide dorpen. In de zomer is het wandelen de belangrijkste sportieve bezigheid, en wie een keuze moet maken uit de vele bestemmingen moet zeker kiezen voor een tocht door het Aletschwald. Riederalp biedt golfliefhebbers ook een 9-holes parcours.

Wandeltip

Aletschwald

(Vanuit Riederalp of Bettmeralp)
Het Aletschwald is een beschermd natuurgebied boven de Aletschgletsjer. Deze gletsjer heeft een lengte van 23,6 km en is de langste gletsjer van Europa. De wandeltocht van Riederalp over de Riederfurka door het Aletschwald naar Bettmeralp duurt ruim 3 uur en voert over een goed begaanbaar pad. Bij de Riederfurka staat Villa Cassel, genoemd naar een Engelse bankier die in het begin van deze eeuw hier op advies van zijn arts zijn vakantie doorbracht. Hij liet deze villa bouwen, omdat de kamers in het hotel Riederfurka hem te eenvoudig waren. Nu heeft de Zwitserse Natuurbeschermingsorganisatie er een permanente tentoonstelling over flora, fauna en geologie van het Aletschwald. Bij dit Wald moet men zich overigens geen dichtbegroeid bos voorstellen; de bomen die hier staan leveren een voortdurende strijd met de elementen. Men schat de leeftijd van de oudste bomen op bijna 1000 jaar.
Hoogte1950 m
Inwoners560
Postcode3987
website VVV  

Wintersport in Riederalp (gegevens kunnen afwijken)
Pistes 99 km, 33 liften
Slee-afdaling ja
Skischool CHF 210 (5 dagen kind)
Liften (CHF)
  1 dag 6 dagen
V 55 280
K 28 140

Vakantiefoto's

We hebben nog geen vakantiefoto's uit Riederalp. Bent u hier geweest en wilt u zelf foto's opsturen?