header
Wallisgids.nl

Raron

Raron ligt 6 km van Visp, niet direct aan de hoofdweg maar aan de andere kant van de Rhône (afslag bij Turtig). De stoptrein Brig-Sion (ieder uur) stopt ook in Raron. Vanuit Turtig vertrekken kabelbanen naar Unterbäch en Eischoll.

Geschiedenis

De heren van Raron waren tot in de late middeleeuwen (12e tot 15e eeuw) bisschoppen en magistraten. Ze bouwden een machtig kasteel op de rots boven het stadje. Daaraan herinnert nu slechts nog de naam van de rots: Auf dem Burg. Aan de invloed en macht van de heren van Raron kwam in de eerste helft van de 15e eeuw een einde, toen de bevolking met succes tegen hen in opstand kwam.

Bezienswaardigheden

De Burgkirche van Raron, gelegen op de hoge rots waar ooit het kasteel stond van de heren van Raron, bepaalt van verre het markante beeld van dit stadje. De kerk is gebouwd in de 16e eeuw en bevat een groot fresco waarop het Laatste Oordeel is weergegeven. Op het kerkhof (met mooi uitzicht over het Rhônedal) vindt men het graf van de dichter Rainer Maria Rilke. Rilke vertoefde veel in Wallis (onder andere in Sierre), en het was zijn uitdrukkelijke wens om hier in Raron begraven te worden. In het stadje, gebouwd tegen de rots, zien we dat Raron vroeger belangrijk geweest moet zijn. Mooi is het Maxenhaus uit 1547. In de jaren zeventig van deze eeuw is hier een nieuwe kerk in gebruik genomen: de Felsenkirche, geheel in de rotsen uitgehouwen. De moeite waard om even te gaan kijken.

Hoogte640 m
Inwoners1440
Postcode3942
website VVV  

Vakantiefoto's

Gedenksteen bij het graf van Rainer Maria Rilke bij de kerk in Raron
Pim Lukkenaer

Meer vakantiefoto's uit Raron? Als u hier geweest bent, kunt u zelf foto's opsturen.