header
Wallisgids.nl

Niederwald

Niederwald is één van die stille dorpjes in Goms. Stop er even, als u er doorheen rijdt. In een uur loopt u naar Bellwald met zijn prachtige uitzicht, of in twee uur door het prachtige landschap langs de Rhône naar Münster. In Niederwald werd Cäsar Ritz geboren, de oprichter van de wereldbekende Ritz-hotels. Op het kerkhof is te midden van vele graven met de naam Ritz ook zijn graf te zien. Hij overleed in 1921 in Frankrijk, maar zijn definitieve rustplaats werd pas veel later hier in zijn geboortedorp ingericht.

Enkele kilometers naar het oosten ligt Blitzingen. Dit is de geboorteplaats van een andere hôtelier, Andreas Seiler, die Zermatt tot ontwikkeling bracht. In 1932 werd het dorp getroffen door een grote brand, waarin meer dan de helft van de huizen en stallen ten prooi vielen aan de vlammen.

Komend vanuit Niederwald begint voor Blitzingen links van de weg een zogenaamd Kneipp-pad. Het is de langste Kneipp-route van Zwitserland (andere vindt u in Grächen of Saas Fee). Het pad moet blootvoets worden afgelegd om zo alle prikkelende sensaties van water, stenen, boomstammen en gras optimaal te kunnen beleven. De Kneippweg is ingericht volgens het gedachtengoed van de priester en natuurgenezer Sebastion Kneipp. Meer informatie (en een plattegrond) vindt u hier.

Hoogte1251 m
Inwoners44
Postcode3989

Vakantiefoto's

We hebben nog geen vakantiefoto's uit Niederwald. Bent u hier geweest en wilt u zelf foto's opsturen?