header
Wallisgids.nl

Grächen is per bus en per auto te bereiken via de 9 km lange weg uit St.-Niklaus, dat 500 m lager ligt in het Mattertal. Het is van een boerendorp uitgegroeid tot een groot vakantiedorp, met accommodatie voor 5000 gasten. De ligging is perfect met een mooi uitzicht op de Berner en Walliser Alpen. Statistieken hebben uitgewezen dat Grächen de minste regenval heeft van heel Wallis. Gelukkig valt er 's winters voldoende sneeuw, en zo ontwikkelde Grächen zich tot een ideale vakantieplaats voor alle seizoenen. Men doet er veel aan om het vooral ook kinderen naar de zin te maken. Zo zijn er samen met de spelletjesfabrikant Ravensburger acht speelhuisjes ingericht, allen gelegen langs het uitgebreide netwerk van wandelpaden. Het spelmateriaal zit verpakt in een rugzakje, die tegen betaling van 10 Frank (5 Frank voor houders van een Gästenkarte) bij de VVV verkrijgbaar is. Op één dag zal het echter niet lukken om alle speelplekken af te gaan; daarvoor is een meerdaags verblijf noodzakelijk. Vlak boven het dalstation van de gondelbaan naar de Seetalhorn ligt op een beboste helling een avontuurlijk (gratis toegankelijk) speelterrein voor kinderen van circa 4 t/m 12 jaar (Robi’s Freizeitpark). Er zijn picknicktafels en stookplaatsen voor barbecue, zodat meegebrachte worstjes (bijvoorbeeld) er met het vrij beschikbare hout geroosterd kunnen worden. In de omgeving van Grächen zijn meer van dit soort stookplaatsen te vinden. Iets boven het dorp (bij Zum See) ligt de gratis toegankelijke Kneippgarten, waar de bezoekers door enkele ijskoude voetenbaden kunnen waden om daarmee de bloedsomloop te stimuleren. Wie de gondelbaan naar Seetal neemt wordt getrakteerd op een nog wijdser panorama dan in Grächen zelf, zoals op de Aletsch- en de Rhônegletsjer. Houd wel rekening met de middagpauze van de gondelbanen.

Wandeltips

Hannigalp - Saas Fee

(Vanuit Grächen)
Een wat zwaardere maar wel schitterende wandeling vanuit Grächen begint op de Hannigalp (per kabelbaan te bereiken). De route voert naar naar Saas Fee (circa 6,5 uur), met als hoogste punt de Lammugrabe (2329 m). De route vormt een etappe van de Monte Rosa Tour, kijk hier voor meer informatie. De terugreis van Saas Fee kan per bus/trein/bus, maar reken wel op een reistijd van al gauw twee uur (overstappen in Stalden en St. Niklaus). Een alternatief is om een taxi te nemen.

(Vanuit Grächen)

foto

Bergwandelen vanuit een deels autovrij en op kinderen gericht, hooggelegen bergdorp. Speurtochten met GPS, een groot speelpark, onderweg Ravensburger bergspeelhutten, de "SNP wildroute", kortom.... Met de lift naar de hogere regionen en op elke wandeling speelgelegenheid. Verblijf in comfortabele appartementen. Een topper, ook voor de allerkleinsten. Inclusief GPS-apparatuur!

Ga hier naar het hele programma.

Hoogte1617 m
Inwoners1170
Postcode3925
website VVV  

Wintersport in (gegevens kunnen afwijken)
Pistes 40 km, 13 liften
Slee-afdaling ja
Skischool CHF 187 (5 dagen kind)
Liften (CHF)
  1 dag 6 dagen
V 55 283
K 32 164

Vakantiefoto's

We hebben nog geen vakantiefoto's uit . Bent u hier geweest en wilt u zelf foto's opsturen?